Tidspunkt

Lørdag, 23 april, 2022 - 00:00 til Mandag, 6 juni, 2022 - 00:00

Pris

Fri entré

Målgruppe

Alle

De to billedkunstnere Mette Tønder og Anne Østergaard gæster sammen med skulpturel keramiker Kirsten Holm Nielsen Ebeltoft Kunstforening

Alle er professionelt arbejdende kunstnere, som har deltaget på anerkendte censurerede udstillinger.
De tre kunstnere har sammensat udstillingen, så de enkelte værker komplementerer hinanden. Udstillingen samler deres forskellige materialer og stil i et æstetisk udtryk.
Mette Tønder udstiller figurative og ekspressive oliemalerier.
"Især portrættet er et tilbagevendende motiv for mig. Det er ikke "pæne" vellignende portrætter af kendte mennesker eller mennesker, jeg selv kender. Det er det skæve portræt, en stemning, en eftertænksomhed, et udtryksfuldt blik, en stor næse, røde ører, et blåt øje, et levet liv, en historie... ," siger Mette Tønder, der som modspil til sine portrætter bl.a. også udstiller blomstermalerier, hvor roen, lyset og poesien er i højsædet.
Desuden udstiller hun en række papirbilleder udført med tusch, akvarel, grafit, kul mm.
Kirsten Holm Nielsen er som skulpturel keramiker eksperimentende både i form og glasur. Skulpturerne er håndmodelerede og har som primær inspiration alle den runde urform.
"Den naturskabte runde form er for mig et symbol på det livgivende som puppen og livmoderen. Jeg manipulerer formen i flere omgange i løbet af processen," forklarer hun.
Glasuren lægges på i mange lag, og skulpturen stentøjsbrændes i elovn eller brændefyret ovn. Den færdige skulptur fremstår med opbrudte, rå lerflader med et kraftfuldt og stærkt udtryk.
Kirsten Holm Nielsen er også fascineret af fugle. Her er det især andefuglen, som er interessant med dens kluntede og tillidsfulde udtryk.
Anne Østergaard arbejder med akvarel som teknik. Hun arbejder oftest siddende ude, hvor vejret er bestemmende for valg af motiv.
"Når kalvene kommer ud på engen om foråret ved Brabrand sø, ved jeg, at nu er det tid. Blæser det meget, bliver det træstammerne i skoven, som bliver dagens motiv," fortæller Anne Østergaard, der bor i Stavtrup ved Aarhus.
Det flade landskab ved Vestkysten er også et gennemgående motiv, hun vender tilbage til. Et årligt ophold i Lofoten inspirerer til at male måger, og hun prøver at fange det evigt skiftende lys i de arktiske, voldsomme landskaber.
"Akvarel som malerisk materiale er eminent til at fange nuet med."