Tidspunkt

Lørdag, 13 april, 2024 - 11:00 til Søndag, 2 juni, 2024 - 00:00

Pris

Fri entré

Målgruppe

Alle

Tinghuset i Ebeltoft åbner døren til en spændende kunstudstilling i Tingsalene

Tre professionelle kunstnere viser værker under den fælles titel "TÆT".

Der er tale om kunstnerne: Bente Lyhne, Mariane Lyngsø og Bjørn Kromann-Andersen. Desuden vil forfatter Peter Hugge bl.a. deltage ved åbningen med et indlæg, som sikkert også kommer "TÆT" på.

Bente Lyhne bruger en lang række forskellige medier og teknikker i sine værker, og nogle gange kan man opleve en næsten kropslig kontakt til de anvendte materialer. Bente Lyhnes værker kan opleves som skabt af naturen, men bearbejdet i hendes eget system af orden, forbindelser, afstand, erindring og poetiske dimension til naturen.

Mariane Lyngsø arbejder interdisciplinært og undersøgende i et abstrakt formsprog, både to- og tredimensionelt. Inspirationen hentes i hendes dagligliv, det som er omkring hende i hverdagen, men også fra stemninger, natur, historie, mennesker m.v. oplevet på rejser og særlige ophold.

Bjørn Kromann-Andersen er både billedkunstner og skulptør. En fællesnævner for hans værker er et organisk formsprog, en sirlighed i detaljen og en naturnær motivverden. Afsættet for hans skulpturer er den klassiske, men det afsæt udvikler sig hurtigt til et spring direkte ud i frit fald. Ofte med mørke surreelle sammenstillinger og skalaforandringer, men næsten altid med humor. I hans grafiske værker bliver mørket ofte et udtryk for naturens uudgrundelighed og ind imellem også som en slags skæbnesvangerhed.

Ebeltoft Kunstforening byder velkommen til fernisering lørdag den 13. april kl. 11.00