Tidspunkt

Lørdag, 31 oktober, 2020 - 09:00 til 17:00

Pris

Entré: 375 kr

Målgruppe

Alle

Tags

Vandretur rundt om stubbe sø i nationalpark mols bjerge. stubbe sø rundt //. 8 timers vandretur //. istidslandskab & moræner //. guide med detalje-fokus //. lokal frokost på turen //

Flyver havørnen over Ørnbjerg Mølle eller ved Stubbe Sø fugletårn? Tag. Vandretur rundt om Stubbe sø i Nationalpark Mols Bjerge

STUBBE SØ RUNDT //

8 TIMERS VANDRETUR //

ISTIDSLANDSKAB & MORÆNER //

GUIDE MED DETALJE-FOKUS //

LOKAL FROKOST PÅ TUREN //

Flyver havørnen over Ørnbjerg Mølle eller ved Stubbe Sø fugletårn? Tag med på tur i Fugleværnfondens fuglereservat og nyd både righoldige landskabsdetaljer og et nærgående studie af naturen vi nænsomt betræder undervejs.

En vandretur for natur- og fugleelskere, der påskønner roen i skovens oaser og muligheden for at studere naturen, fuglearter og det øvrige dyreliv på nært hold.

Guiden sørger for en vandretur i behageligt tempo og optimale betingelser for at møde og betragte et rigt og mangfoldigt fugleliv. Undervejs sikres tid og rum til beretninger og fortællinger om den natur, de steder og selve området, som vi respektfuldt bevæger os gennem - frem mod yderligere fuglestudier.

Vi starter ud fra P-pladsen i den sydøstlige ende af Stubbe Sø og lægger ud med at gå den første kilometer på asfalt. Dernæst krydser vi ind langs søens sydlige side og når frem til randmoræne-bakkerne. Dernæst fører ruten os videre langs søen og længere ind i skoven til mødet med selve Ørnbjerg Mølle, der i dag er Djurslands eneste tilbageværende, fungerende vandmølle. Her - velplaceret midt i hyggelige og historiske omgivelser - indtager vi vores frokost med velgørende vue udover Ørnbjerg Mølles pragt og magt.

Med velsmag og smil på læberne og til lyden af fælles takt, lader vi støvlernes fodspor optegne en løkke ud forbi Langesø via et bedårende og smalt spor på søens sydlige side. Med søen som udsøgt oplevelse og udsigt bag os, skærer vi derefter en direkte rute ind gennem plantagerne og videre over Søholt Gaard. Herfra bevæger vi os i tiltagende stilhed og med forsigtigt tråd videre mod Fugleværnsfondens fuglereservat, der er henlagt som 100 naturskov. Her ligger træstammerne som de vælter og er kun nænsomt skåret til, hvor stien passerer et utal af fuglekasser og giver os adgang til et rigt fugleliv i reservatet, der her åbner sig og foldes ud som et overdådigt katalog over fascinerende fuglearter.

Vi bevæger os herefter helt ned til bredden af Stubbe Sø for at få de optimale betingelser for fuglefotos og nærstudier med kikkert fra Fugletårnet der står placeret smuk ved søbredden. Dernæst forsætter vi frem til bagsiden af Reepark og bevøger os det sidste stykke ud til Fugletårnet, der giver en storslået udsigt ud over den sydøstlige ende af Stubbe Sø - med gode muligheder for at se bl.a. havørnene - inden turen og oplevelsen fuldbyrdes og cirklen sluttes tilbage på P-pladsen.

TERRÆN // NATUR

Terrænet er lettere bakket og alle kan være med, da vi går samlet i et roligt tempo og holder passende hvil undervejs. Her vil guiden fortælle om erosionsslugter, plantageområdet, Ørnbjerg Mølle, fuglereservatet og de spændende steder vi har lagt ruten langs for at give en velbalanceret og varieret natur- og fugleoplevelse.

+ PLUS EVENT

Nordic Destination tilbyder her en særlig event-type med fokus på at kombinere oplevelser, natur og luksus. Vandreturen fletter naturoplevelser med gastronomiske oplevelser af lokale råvarer af høj kvalitet og med særlige lokale fortællinger. Fokus er at sammensætte unikke oplevelser i naturen, af ren nydelse og i godt selskab.

VARIGHED:

8 timer i alt (7,5 timers vandring og ca. 0,5 times frokostpause undervejs).

RUTEN:

Længde: ca. 22 km

Terræn: Lettere bakket

Tempo: Roligt 3-3,5 km/t med passende pauser

PROGRAM

Fælles start kl. 09:00 ved P-plads, Stubbe Søvej 13, 8400 Ebeltoft

PARKERING OG TOILETTER

Du kan parkere direkte ved P-pladsen, hvor din smilende guide står synligt klar til at tage imod. Der er adgang til primitivt toilet.

PRIS // TILMELDING

Pris for deltagelse inkl. 7 timers vandretur, guide med formidling af den smukke natur og lokalhistorie samt let frokost med sandwich og Mols Vand.

375,00 kr. + gebyr

HUSK // KOM FORBEREDT

Passende tøj til vandring.

Energi og drikkevarer til vandreturen.

Frisk tøj til skift efter vandreturen.

SÅDAN GØR DU

1. Vælg antal billetter

2. Klik på Læg i kurv