Tidspunkt

Torsdag, 18 november, 2021 - 19:00

Pris

Entré: 50 kr

Målgruppe

Alle

Det var en ny tid, der åbnede sig på musikscenen i 1971

50 år senere høres ekkoet fra årgangens vigtigste udgivelser stadigvæk. Bare tænk på Marvin Gayes samfundsbevidste soul på "What's Going On", Carole Kings varme feminisme på "Tapestry" - for ikke at tale om skelsættende elektriske udladninger fra David Bowie, Rolling Stones, Janis Joplin, The Doors, John Lennon og mange flere. Plus fænomener som glamrock og Dansktoppen!

I foredraget '1971 - et magisk musikår' drejer musikjournalist og radiovært Niels Fez Pedersen uret 50 år tilbage og fortæller om pladerne og musikerne, der prægede tiden. Vi skal i dybden med nogle af de store banebrydende værker og danse på den tynde linje mellem folkelig kultur, rockekstase og fremsynet kunst.

Vi ser desuden på, hvordan musikken spillede sammen med udviklingen i resten af samfundet. Der bliver også plads til indslag fra den danske musikscene.

Niels Fez Pedersen har arbejdet som radiovært og musikjournalist i mere end 30 år. Han skriver fast for Børsen, Politiken og diverse magasiner og står bag radioserier som 'Protest på P6 Beat', 'Dansktoppens Gyldne År', 'P6 Beef', 'Discodrønet' og 'Ballademager på P4'.

Arrangeret i samarbejde med MiR