Tidspunkt

Lørdag, 14 januar, 2023 - 00:00 til Søndag, 16 april, 2023 - 16:00

Pris

Entré: Voksne 130 kr / børn 30 kr

Målgruppe

Alle

Hvordan bliver en løs idé til et færdigt kunstværk? Og hvordan får idéen form i værkstedet? 10 kunstnere giver et indblik i den kreative proces i udstillingen, som fortæller, hvordan vilde idéer bliver til kunstnerisk virkelighed

I udstillingen deltager Lise Eggers, Bjørn Friborg, Johanne Jahncke, Morten Klitgaard, Jonas Noël Niedermann, Karen Nyholm, Marie Retpen, Tobias Sode, Aoife Soden og Ida Wieth.

De ti kunstnere tilhører en stærk generation af yngre glaskunstnere, der alle arbejder professionelt med glas. Spændvidden er stor og emnerne mange.

Kridttegninger og noter på sorte tavler formidler den kunstneriske proces og giver et indblik i inspirationskilder, overvejelser, eksperimenter og metoder. Formidlingen skal også inspirere publikum til at engagere sig kreativt i udstillingen. De opfordres til at tegne egne skitser, hvoraf tre i løbet af udstillingsperioden udvælges og realiseres i museets værksted.

Fælles for kunstnerne i udstillingen er, at de alle har modtaget Finn Lynggaards Legat. Udstillingen er kurateret i samarbejde med Eva Lynggaard og Tchai Munch